Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Túrós burek fakanál módra

2011.01.31
Hozzávaló:
18 lap réteslap

A krémhez:
60 dkg juhtúró
50 dkg tehéntúró
15 dkg reszelhetően kemény juhsajt
5 dl tejföl
3 tojás
5 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
só és frissen őrölt bors

Kevés olaj a tepsi előkészítéshez és a réteslapok megkenéshez
1 csapott evőkanál köménymag a tetejére

A sütőt előmelegítjük 190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat) és kiolajozunk egy 25x35 cm-es tepsit.

A krémhez a kétféle túrót villával szétmorzsoljuk egy nagy tálban, és hozzáreszeljük a juhsajtot. A tejfölben elhabarjuk a tojásokat, azt is hozzáadjuk. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk: ez is belekerül a tálba. Végül apróra vágjuk a kaprot, beleszórjuk a tálba, és az egészet alaposan összekeverjük. Ha kell, sózzuk, de mindenképp megborsozzuk.

Három egymásra tett réteslappal kibéleljük a tepsit. A lapokat, mielőtt egymásra tesszük őket, nagyon vékonyan megkenjük olajjal. A tepsit úgy béleljük ki, hogy a lapok túllógjanak a szélein.

A maradék réteslapokat -3 kivételével!- egyenként gombóccá gyűrjük, belemártjuk a túrós krémbe, és egymás mellé pakoljuk a tepsibe. Miután végeztünk vele, a maradék túrós krémet ráöntjük a rétes-gombócokra.

Az egészet betakarjuk a félretett, 3 db réteslappal (ezeket szintén megkenjük kevés olajjal, amikor egymásra helyezzük őket). Ezután a tepsi kibéleléséhez használt réteslapok túllógó részeit visszahajtjuk az ételre.

Az étel tetejét megkenjük kevés olajjal, és 40 perc alatt megsütjük. Az utolsó 10 percben szórunk a tetejére köménymagot, és úgy sütjük tovább. Rácsra téve kihűtjük, salátával tálaljuk.

8 nagy adag lesz belőle.

 
 

 

Profilkép


Képgaléria





Archívum

Naptár
<< Június / 2018 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 259214
Hónap: 4392
Nap: 159