Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BUREK, FINOM IZEK.

2010.12.08

Locsoláshoz:

  • kevés olaj, 1 csésze melegvíz és egy kevés só keveréke

elkészítés 

  1. A túrót áttörjük, hozzákeverjük a tejfölt vagy joghurtot, az ásványvizet, a tojást, a sót, és kikeverjük.
  2.  Kiolajozunk egy magasabb falú tepsit. Az aljára 3-4 réteslapot teszünk, melyek közé olajat és vizet locsolunk. Jöhet egy adag túrós krém, és így tovább rétegezzük, amíg van hozzávaló. 2-3 réteg krém jön ki ebből a mennyiségből. A réteslapokat kettesével vagy hármasával rakjuk. A tetejére 3-4 réteslap kerüljön.
  3. Előmelegített sütőben sütjük kb. fél órát, meglocsoljuk az olajos-sós vízzel, visszatoljuk, és kb. még fél órát sütjük 180 fokon, világosbarnára.
  4. Melegen, joghurttal leöntve tálaljuk.

 

sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x20x6 cm

 

Túrós burek 2. recept
 

Jó étvágyat !

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Képgaléria





Archívum

Naptár
<< Január / 2023 >>

Statisztika

Online: 8
Összes: 804400
Hónap: 9491
Nap: 389